Skip links

10 μύθοι για το SEO τους οποίους πρέπει να ξέρετε

SEO, κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά διαβάζει ο αλγόριθμος της Google.

Το SEO έχει αλλάξει κατά πολύ τη τελευταία δεκαετία. Οι αναβαθμίσεις που κάνει η Google συμπεριλαμβανομένου του 2015 για τις κινητές συσκευές επηρέασαν και συντάραξαν τον κόσμο, τους πωλητές και τα γραφεία που λανσάρουν SEO υπηρεσίες παγκοσμίως και τους έκαναν να σταματήσουν ή να αλλάξουν τακτικές που χτίζανε π.χ. συνδέσμους με άλλες σελίδες και που ήτανε πωρωμένοι με τις λέξεις κλειδιά. Τους έκαναν να γυρίσουν στη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου . Αυτό δεν σημαίνει ότι ενός «ειδικού» στο SEO η δουλειά του είναι απλά να περάσει στην δημιουργία υψηλής ποιότητας περιεχομένου με άξονα τις λέξεις κλειδιά.
Στη πραγματικότητα το SEO έχει αλλάξει τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια που πάρα πολλοί πωλητές δεν είναι σίγουροι τι είναι ξεπερασμένο τι είναι σημαντικό, και τι είναι απλά χάσιμο χρόνου

Αυτός ο σύντομος «οδηγός» έχει σκοπό να αναδείξει τους πιο συνηθισμένους μύθους και γενικά συμπεράσματα σχετικά με το πως δουλεύει το SEO και να τα περιγράψει ώστε να μην χάσετε καθόλου χρόνο σε πράγματα που απλά δεν παίζουν κανένα ρόλο το 2016

 

Μύθος 1#: Πρέπει να καταχωρήσετε (submit to google) το site σας στη Google προκειμένου να εμφανιστεί στα αποτελέσματα , στη λίστα της.

Δεν ισχύει επειδή ένα ολοκαίνουριο site μια μηχανή αναζήτησης όπως η Google μπορεί να το βρει ακόμα και χωρίς να την ενημερώσετε.
Όπως, και αν ενημερώσετε τη Google για το site σας αυτή η ενημέρωση δεν εγγυάται τίποτα. Οι «αράχνες» τα ψαχτήρια θα βρουν το site σας και θα το καταχωρήσουν στο συγκεκριμένο χρόνο που λειτουργούνε οπότε μην ανησυχείτε καθόλου ότι πρέπει οπωσδήποτε να πείτε στη Google για το site σας Απλά το κάνετε .

 

Μύθος 2#: Περισσότεροι σύνδεσμοι είναι καλύτεροι από καλό περιεχόμενο

Κατά το παρελθόν το να χτίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνδέσμους χωρίς να ψάχνουμε καθόλου με ποιους συνδεόμαστε ήταν ένας τυπικός τρόπος που λειτουργούσε το SEO. Κάνοντας αυτά ήταν σίγουρο ότι η ιστοσελίδα σας θα ήταν υψηλότερα στη λίστα αποτελεσμάτων.
Το να χτίζουμε συνδέσμους με άλλες σελίδες είναι ακόμα πολύ σημαντικό κομμάτι για τη κατάταξη μας. Στη πραγματικότητα είναι μέσα στα πέντε πιο σημαντικά πράγματα που επηρεάζουν τη κατάταξη αλλά θα πρέπει να χτίζουμε συνδέσμους με τελείως διαφορετικό τρόπο από το παρελθόν
Μετά από μία ακόμα αναβάθμιση των αλγορίθμων που έκανε η Google είναι σημαντικό να εστιάσουμε στην ποιότητα των συνδέσμων και των ιστοσελίδων που συνδεόμαστε πάρα στην ποσότητα
Πολλές φορές το λιγότερο έχει καλύτερη απόδοση εφόσον χτίζουμε τους συνδέσμους με το σωστό τρόπο.
Αυτό είναι κάτι πολύ πολλές φορές οδηγεί στην ερώτηση που να επενδύσω περισσότερο: Στο χτίσιμο συνδέσμων ή στο ποιοτικό περιεχόμενο.
Οι σύνδεσμοι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την αξιοπιστία της ιστοσελίδας σας ωστόσο αν έχετε σκοπό να επενδύσετε στην ιστοσελίδα σας προτείνουν οι ειδικοί να προσλάβετε κάποιον να γράφει για εσάς.
Πολύ συχνά όταν οι εταιρείες προσλαμβάνουν κάποιον για να χτίσει συνδέσμους με άλλες σελίδες εστιάζουν στην ποσότητα των συνδέσμων παρά στην ποιότητα.
Το να συνδεθείς με άλλα site δεν είναι ένα παιχνίδι αριθμών, είναι το αντίθετο.
Πρέπει να έχετε σχετικές με τη δική σας ιστοσελίδες, όπως επίσης και σχετικά με το περιεχόμενο που έχετε, παραπομπές και συνδέσμους.
Όταν επενδύετε σε περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο θα πρέπει να μπορεί χρησιμοποιηθεί από άλλες ιστοσελίδες, μπλογκ, να θέλουν να ανεβάζουν τις αναρτήσεις σας και να οδηγούνε επίσης σε θέματα που φιλοξενείται και εσείς από άλλα site.
Σημαντικό για τη google, το περιεχόμενο το οποίο θα θέλει και κάποιος άλλος να το αναρτήσει και να το διαμοιράσει.

Μια και μιλάμε για συνδέσμους, διαβάστε: Συμβουλές SEO: Λατινικά ή ελληνικά URL -permalink, για καλύτερο SEO;

 

Μύθος 3#: Κυκλοφορεί πάρα πολύ ότι η Google θα επιβραβεύει όσες ιστοσελίδες είναι httpS

Nαι αυτό ισχύει αλλά παίζει πάαααρα πολύ μικρό ρόλο για την ώρα. Θέλει να μεταβούμε όλοι στο πιο ασφαλές httpS πρωτόκολλο αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας

 

Μύθος 4#: το SEO έχει να κάνει μόνο με την κατάταξη

Όλοι έχετε ακούσει όσους υπόσχονται ότι θα είστε πρώτοι στην Google είτε στις διαφημίσεις είτε στη σελίδα αναζήτησης αλλά κανένας δεν λέει για τι?
Από το να μας πιάνει μανία να ανέβουμε ψηλά είναι πιο χρήσιμο και για τους αναγνώστες και για τους πελάτες και για τη δική σας διαφήμιση να θέλουν να μοιραστούνε με περισσότερους αυτά που εσείς τους δείχνετε.
Υπάρχει μια παρεξήγηση, ότι όσο ψηλότερα εμφανιστεί κάποιος αυτό σημαίνει περισσότερη επισκεψιμότητα στο site.
Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αυτοί που μπαίνουν στο site σας βρίσκουν αυτό που πραγματικά θέλουν και ότι θα τους πείσετε και θα έχετε κέρδος.
Μπορεί να καταφέρετε να εμφανίζεστε για ορισμένες λέξεις ψηλά αλλ’ αυτό δεν εγγυάται την επιτυχία. Θεωρητικά ναι, θα έχετε πάρα πολύ κίνηση αλλά θα μπορείτε να έχετε κέρδος από αυτούς που επισκέπτονται τη σελίδα σας ?

 

Μύθος 5#: Οι λέξεις κλειδιά είναι πάρα πολύ σημαντικές για το SEO.

Μέχρι να μπορέσει να μπει στο μυαλό μας και να διαβάσει τις σκέψεις μας θα πρέπει να χρησιμοποιούμε γραπτό λόγο προκειμένου να σχηματίσουμε φράσεις και έννοιες Η Google συνεχίζει και χρησιμοποιεί τις λέξεις κλειδιά αλλά όχι όπως πριν, σκέτες, απλές, μόνες τους.
Με τους αλγόριθμους της προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς λέει το κείμενο σε τι αναφέρεται αν είναι φιλικό και κατανοητό προς τον χρήστη.
Δεν μπορούμε να γράφουμε μέσα σε μια παράγραφο 50 παραλλαγές της λέξης φωτογράφος γάμου φωτογραφία γάμου φωτογράφηση γάμου αυτό δε βγάζει κανένα νόημα.
Η Google θα το θεωρήσει σκουπίδι.
Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν ψάχνει να βρει κάποιες λέξεις κλειδιά η Google, αντιθέτως εστιάζει στο περιεχόμενο της σελίδα μας και άμα είναι ποιοτικό και πρωτότυπο.

 

Μύθος 6#: Όσο πιο πολλές σελίδες έχω, τόσο το καλύτερο

«Στο παρελθόν όλο το παιχνίδι γύρω από το SEO γινόταν γύρω από να χειριστείς σωστά τις λέξεις κλειδιά και τη πληροφορία για να κερδίσεις θέσεις στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης
Ωστόσο μετά το Google’s Quality Rating Guide οδηγία, έχει γίνει ξεκάθαρο ότι το σύγχρονο SEO είναι όλο σχετικό με το ποιοτικό περιεχόμενο παρά με το ποσοτικό Όλες οι στρατηγικές μάρκετινγκ περιεχομένου είναι σχετικές με την εμπειρία χρήσης του αναγνώστη δημιουργώντας περιεχόμενο που τον κάνει να θέλει να ξαναεπισκεφτεί το site και να αλληλοεπιδράσει μαζί του.

 

Μύθος 7#: Η υψηλή εμπειρία χρήσης είναι ένα πρόσθετο προτέρημά της σελίδας μας και οχι ένα προαπαιτούμενο.

Πάρα πολλοί που έδωσαν βάρος στο να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης περιήγησης στο site τους για τον επισκέπτη αλλά και στην ωραία εμφάνιση και φυσικά στην ευκολία αναζήτησης παλαιοτέρων ή σχετικών άρθρων βελτίωσαν τις θέσεις τους στη Google.
Ακριβώς επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Google στοχεύει πάντα να επιβραβεύει τα χρήσιμα και χρηστικά site και είναι λογικό γιατί όταν η Google στέλνει τον κόσμο σε μια ιστοσελίδα θέλει να είναι σίγουρη ότι αυτός ο χρήστης θα έχει μια ωραία εμπειρία από αυτή τη σελίδα.
Για αυτούς, αυτή είναι η δουλειά τους!
Όταν αναζητεί κάτι ο κόσμος της Google να μπορεί να τους παραπέμπει σε όσο το δυνατόν πιο σχετικό περιεχόμενο και να περνάμε ωραία.

 

Μύθος 8#: Η Google ποτέ δεν θα μπορέσει να καταλάβει άμα έχω κακά ή ψεύτικα site να οδηγούν στο δικό μου

Η Google έχει αλγόριθμους που τιμωρούν αυτού του είδους το αρνητικό «Black Hat» SEO.

 

Μύθος 9#: Οι εικόνες δεν χρειάζονται τίποτε

Όπως έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές η Google δε καταλαβαίνει τι περιέχει αυτή η φωτογραφία που ανεβάζετε οπότε θα πρέπει όταν την ανεβάζετε να τις δώστε τίτλο και περιγραφή.
Δεν έχει σημασία αν παίζει μικρό ή μεγάλο ρόλο, σημασία έχει ότι η Google θα καταλάβει τι έχει αυτή η φωτογραφία και ότι είναι ένα ακόμα στοιχείο στο σύνολο των στοιχείων της σελίδα σας που μπορείτε να την κάνετε να είναι σημαντική για τον χρήστη της Google

 

Μύθος 10#: Οι εικόνες δεν χρειάζονται βελτίωση

Το είχαμε αναφέρει πριν μήνες. Την άνοιξη του 2015 η Google κυκλοφόρησε έναν νέο αλγόριθμο που επιβραβεύει πάρα πολύ τα site ή τις ιστοσελίδες που είναι φιλικές προς κινητές συσκευές αυτό είναι ΠΟΛΥ σημαντικό για τη Google.
Επίσης άμα σκεφτούμε ότι αυτή η αναβάθμιση της έγινε ακριβώς επειδή παγκοσμίως περίπου το 80%+ των αναζητήσεων γίνεται πλέον από φορητές συσκευές και η Google στοχεύει να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πελατών της όπως είπαμε πριν, είναι αυτοκτονικό για όποιον θέλει να είναι χρήσιμη η σελίδα του, να μην την προσαρμόσει!

Πηγή: facebook.com

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Αφήστε ένα σχόλιο